joi, 25 octombrie 2012

Leapsa pe filmeeeeee!!!

 Heheheee, sa tot fie de cand nu am asternut aici franturi din viata mea, din gandurile, trairile, ofuscarile, sperantele, intrebarile si raspunsurile mele:).
In viata mea s-au petrecut schimbari frumoase, sunt linistita, fericita si plina de energia fantastica a asezarii in matca:).
Chiar zilele trecute mi-a fost o pofta nebuna sa scriu despre ceva, insa azi, asternandu-ma la masa si frunzarind blogurile oamenilor dragi am gasit o leapsa foarte interesanta pe care ma grabesc sa o implinesc si sa o dau mai departe, pentru ca filmele au avut mereu un loc special in viata si sufletul meu. Asa ca mai aman putin postarea conturata si pornesc a lepsui...
Am primit de la buna mea Spera o leapşă despre filme. Mursumeeesc din suflet!:)
1. O scenă de film care te face să plângi.
    Eu sunt destul de plangacioasa la filme pentru ca ma abandonez universului creat, iar daca regizorul, scenaristul ori actorii reusesc sa ma sensibilizeze, inund sute de batiste:). Asa ca mi-e greu sa aleg doar o scena care ma face sa lacrimez, dar voi incerca sa le enumar doar pe cele pe care mi le amintesc acum...probabil cele cu impact semnificativ...Imi vin in minte scene din "Love Like Coincidences" (am bocit jumatate din film:D), din "Hachiko: A Dog's Tale" (cred ca toti care au vazut filmul au rostit macar o data replica "mergi cu ei, mergi acasa pentru ca stapanul tau nu mai vine...te rooog!"). Mai imi amintesc de "Regele pescar"...faza in care personajul principal este rapus de nenorocitii pe care ii credea demoni si desigur, de finalul filmului Sweet November, faza in care ea dispare ca si cum nu ar fi fost, iar el se intoarce chipurile la viata sa, intr-o toamna pustie si devastatoare, Leon - faza in care ne prindem ca el se va sinucide pentru fata, "Actorul si salbaticii" - faza monologului actorului atunci cand este capturat de legionari si cea de final de spectacol si viata...si "The Fountain" - faza in care ea iese desculta pe acoperis dar nu simte zapada din pricina bolii. A! Era sa uit de "La vita e bella" - scena jocului de-a razboiul, a mortii de-a rasul si de scena din "What Dreams May Come" - in care el merge sa isi salveze sotia din iad, iar ea nu il recunoaste, iad-uitare...senzational!
2. Un film pe care îl deteşti.
Nu stiu daca il detest, insa Gladiatorul nu mi-a lasat decat amintirea coloanei sonore.
3. Un loc pe care l-ai văzut într-un film şi pe care ai vrut ulterior să îl vizitezi.
Poate cafeneaua la care lucra Amelie:)...si raiul din ""What Dreams May Come":D.
4. Cea mai pasională experienţă cinematografică pe care ai avut-o.
Aici nu prea stiu foarte ce a dorit autorul lepsei, insa imi vine in mintea ziua in care, plimbandu-ma prin Centrul Vechi am fost atrasa de acordurile unui lautar batran care scotea dintr-o vioara ramolita acordurile valsului din "Amelie", iar pe acordurile lui Itzhak Perlman m-am simtit inundata de bunatate, de resemnificare si iubire...toate la o intensitate fantastica.
5. O secvenţă pe care o iubeşti, povestită în câteva rânduri.
 Si aici sunt mai multe...Din "Amelie" - faza in care se intoarce calatorul pitic de gradina si tatal lui Amelie se hotaraste sa calatoreasca, faza din "Good Will Hunting" in care tipul se hotaraste sa faca ceva cu viata lui, implinind speranta prietenului sau de a porni fara regrete si ramas-bun, faza din "Pay It Forward" in care, dupa decesul pustiului apare multimea de oameni ai lantului de bunatate si scena din "What Dreams May Come" in care barbatul, ajuns in rai alearga printr-un camp cu flori si se murdareste de culorile petalelor, pentru ca se afla intr-un peisaj de pictura in culori-ulei.
6. Cea mai lungă vizionare din viaţa ta. Cât a durat. Ce filme ai văzut atunci.
Acum vreo 2 ani parca...imi placea un actor si vedeam in week-end cate filme apucam. Imi amintesc de week-end-ul cu Meg Ryan, apoi de Robin Williams, Johnny Deep, Louis de Funes...
7. Autorul de cinema pe care l-ai alege să îţi consemneze viaţa..
Cred ca Mikhalkov - pentru forta pe care mi-ar adauga-o, sinceritate si lectiile de viata pe care le-ar inmulti...sau Tarkovsky - pentru tenebrele fiintei pe care sigur le-ar metamorfoza in ceva suav si frumos.
8. Un film pe care crezi că nu l-ai înţeles.
“Butterfly Effect" - nu musai ca nu l-am inteles, insa am avut un puternic sentiment ca mi-a scapat ceva atunci cand am realizat ca de fapt inceputul filmului nu era inceputul cronologic al povestii, iar asta mi-a dat un sentiment de fraudare-nesiguranta din partea realizatorilor, caci nu mi-am dat seama daca a fost o gaselnita suprarealista ori o scapare. Nu m-a prins insa. Mai degraba o idee asemanatoare mi s-a parut extrem de bine exploatata in filmul "Run, Lola, Run"
9. Un film al cărui umor este pe gustul tău.
"Undergroud", "The Intouchables", "La Vita E Bella" . De-a plansul-rasul...ca in viata:).
10. CD-ul preferat cu muzică de film.
Cred ca muzica din Amelie.

11. O carte de film
esenţială..
Nu am lecturat inca asa ceva. Poate imi e teama sa nu mi se altereze trairile. Asa am patit dupa ce am studiat putin pictura si nu ma puteam opri sa privesc apoi si din prisma tehnicii ceea ce anterior asimilam doar cu sufletul. Nu mi s-a parut util.

Trimit leapşa iubitorilor de filme care doresc sa o preia si sa nu ii curme drumul.
 Fiind lipsa de ceva timp din blogosfera nu mai stiu cine si cum si de ce:).
Va pup cu drag si va doresc...bine v-am regasit!:))
Anna - fericita cu asa seara in compania acestor amintiri. Saru'mana inca o data Sperantei si mii de pupicei pentru gand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu