miercuri, 22 iulie 2009

Fetei mele, nenascuta inca...dar mutata la casa ei (nivelul reproductiv)


Draga mea Valeria,
Ma bucur ca am reusit sa achizitionam o garsoniera cocheta si spatioasa pentru tine...si ca ai reusit sa iti creezi un spatiu care iti partine si te reprezinta...
Ma bucur ca ai mai multe carti decat...boarfe, mai multe fotografii cu prieteni decat picturi abstracte, mai multe suveniruri din locurile pe unde ai calatorit decat bibelouri... mai multe cratite decat mancare semi-preparata...
Ma bucur ca ai fost chibzuita, ai acceptat si ajutorul nostru si acum esti independenta... la casa ta, cu un serviciu care iti place si de unde castigi destul pentru a nu griji de ziua care va veni si pentru a nu-ti refuza placeri cuvenite. Ma bucur ca esti atenta cu tine, ca mergi la "sala" dar si la teatru, ca te integrezi usor si esti multumita.
Ma bucur pentru barbatul tau care se va muta impreuna cu tine, pentru a va cunoaste si in cadrul convietuirii, evaluand relatia in cele mai diversificate momente ale zilei si existentei.
Sper ca acest barbat sa te merite, sa fiti pe aceeasi lungime de unda, sa iti acorde atentie, siguranta si iubire, sa te inteleaga, aprecieze si indrageasca mai mult decat pe oricine sau orice.
Sper sa aveti parte de armonie, impacare si echidistanta in atribute, asumari si drepturi...
Sper sa comunicati mult, sa va fiti prieteni, iubiti, amanti, parinte si frate/sora unul...alteia, sa va fiti confesori, apreciatori:) dar si critici unul...alteia cand este cazul.
Sper sa va scoateti scheletii din dulap si sa vi-i acceptati, sa intelegeti ca fiecare are momente de cumpana si sa impartasiti si binele si...mai putin binele.
Sper ca daca ceva nu va merge sa nu irositi timp.
Sper sa va spuneti din vreme totul si sa nu mintiti inspre alterarea increderii si relatiei.
Sper sa fii si cerebrala dar si afectuoasa, in functie de...momentul zilei:).
Sper sa nu faci compromisuri si sa iti asumi cuvantul dat. Daca el te va jigni, lovi, scoate din sarite, insela fie si cu o privire lasciva... iar tu vei simti ca ceva nu este cum trebuie, aproape mereu vei avea dreptate. Daca te ridici sa pleci spunand "Stop" relatiei, nu ceda insistentelor lui... Daca 3% din gandurile tale sau sufletul zice sa fugi cat te tin picioarele, nu sta pe ganduri, caci va veni si ziua regretelor.
Barbatul "gresit" si iertat va gresi in mod repetat, caci el intelege ca tu iti incalci promisiunea, deci i se permite orice. Putini apreciaza efortul si profita de sansa in folosul ambilor si a unui viitor comun. Cei mai multi testeaza limita suportabilitatii. De ce sa pierzi timp pana la urmatoarea ratare?
Sper sa am decenta sa nu ma amestec decat pentru a te asculta, insa sper sa iti gasesti un barbat care sa stie ce doreste o femeie, sa stie sa-si faca partenera sa se simta femeie - femeia lui iubita! - in orice situatie. Sper sa fii toleranta, insa nu pana la naivitate, crezand cu tarie toate brasoavele indrugate de cel prins asupra faptei (sau asupra altei femei:)) care la sfarsitul discutiei pica in genunchi, lacrimeaza sau iti explica senin ca nu este adevarat ce ai vazut:)). In Iubirea adevarata exista un sigur suflet cu doua chipuri, sper sa nu te lasi amagita de sloganul care zice ca gelozia e un semn al Iubirii, sa fii egoista si nici egocentrica, sa nu destrami familii... sa lupti exact cat este cazul si sa eliberezi cand simti... Sa iti fii egala si cand ai multe dar si cand s-or imputina poate... si cand vei fi singura si cand vei imparti ceva cu cineva... sa nu pregeti nimic dar sa cumpanesti cel putin o secunda... Sa vorbesti cat vrei, dar sa asculti cat trebuie... sa pastrezi pentru tine cele mai grele suferinte dar si visele cele mari si bucuriile semete, caci cu multi poti sta la masa, dar cu putini poti imparti painea sfintita.
Sa ai incredere doar in cei care te insotesc si la boala si la petrecere, cu care te simti tu insuti. Sa nu imprumuti prietenilor nimic si nici sa ceri tu de la ei, caci relatia se schimba si devine conditionata de creditarea respectiva.
Sper sa fii o femeie implinita pe toate planurile... sa ai o cariera frumoasa, un barbat special, o nunta de vis, masina rosie:)) si copii sanatosi!


Cu drag. Anna - crosetand botosei pentru nepoteii ei:))

2 comentarii:

  1. Mi-as dori sa fiu cel mai bun parinte. Sa-mi invat copilul sa stie sa se bucure de ce e bun, sa se fereasca de rau, sa uite repede supararile, sa pastreze vie amintirea bucuriilor, sa fie curajos dar fara a friza nebunia, sa fie prietenos, filantrop, nonsalant fara a fi obraznic, sa creada ca poate realiza tot ce-si propune, sa-si urmareasca visurile, dar sa nu devina obsedat de ele, sa stie cand sa accepte ca unele lucruri nu pot fi modificate pentru ca nu depind de tine, sa fie multumit ca a facut tot ce ia stat in putinta chiar daca rezultatul n- a fost favorabil, sa nu uite ca exista bine in oameni, altfel n-ar exista nici in el, sa nu astepte sa primeasca mai mult decat poate oferi. Si, poate cel mai important, sa stie ca sunt mandru de el sau ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de frumos apare un suflet dupa un nour... cat de frumos simt si cumpanesc unii oameni...
    Iti doresc o sotie minunata si la fel de inteleapta in ale vietii ca si tine si va doresc multi copii pe care sa ii cresteti "cum se cuvine", intru implinire deplina si fericire fara capat!

    Anna - intrebandu-se daca o sa dai "meditatii" -cand va fi cazul - Valeriei mele:)

    RăspundețiȘtergere