joi, 23 iulie 2009

Fetei mele, nenascuta inca, dar plecata deja (un alt nivel)


Draga mea Valeria,
Sper ca aceste ultime randuri sa te gaseasca sanatoasa, implinita si plina de voiosie...
Sper sa ai lumina in casa si belsug pe masa, copii frumosi, sot intelept...sper sa fii iubita, sa iubesti si sa te lasi iubita, sa raspandesti numai bine, sa iti fi invatat libertatea si sa incurajezi si pe altii pe calea ei...
Sper sa nu fii ipohondra si nici sa impovarezi pe ceilalti cu problemele tale... Sper sa ai multe pasiuni, sa iti imparti timpul astfel incat sa iti ramana mereu o rezerva doar pentru tine si sufletul tau, sper sa iti cresti copii in armonie si sa fii impacata cu tine, cu lumea si cu Dumnezeu..
Sper sa fi invins tarele mostenite de la mine, de la tatal tau si de la alte rude stiute si nestiute...
Sper sa nu simti teama...nici macar in fata mortii, deoarece este un pas firesc si poate necesar intru evolutie... E.Bernea spunea ca moartea este un "dupa colt", o schimbare de fire, asa cum apa circula in natura, nici omul nu poate incremeni vesnic in aceeasi forma, incartiruit mereu in aceleasi tipare. Perpetuum mobile nu incepe odata cu expulzarea din uterul matern si nici nu se sfarseste intre 4 scanduri:). Totul este su(s)pus interschimbarii, evolutiei si ineditului.
Sper sa te bucuri de toate alegerile tale si sa nu regreti prea multe...Sper sa nu fi adunat obiecte, terenuri si finante, ci sper sa fii bogata in oameni frumosi cunoscuti, in valori si fapte bune, in ganduri nobile si ajutor acordat celorlalti, in conceptii "sanatoase" despre tine, lume si Divinitate.
Sper sa fi aflat intre timp de unde vii si de ce ai poposit pe aceasta lume...sper sa intuiesti incotro te vei indrepta...
Sper sa traiesti fiece clipa ca si cand nu ar mai urma nimic, dar sa ai totusi limpede in minte ca sfarsitul s-ar putea sa nu vina vreodata...
Sper sa ai parte de pretuire si sa pui suflet in tot ceea ce faci..., dar mai sper sa fi invatat sa spui "Nu" si sa pui limite acolo unde este cazul...
Sper sa nu te opresti din visare, dar sa nu te impiedici in pragul infaptuirii...
Sper sa nu te lasi influentata de rautati si micimi sufletesti si atunci cand iti va fi mai rau, sa iti amintesti ca soarele rasare si daca ne e bine si daca ne e mai putin bine... Lumea nu se opreste in loc daca noi lacrimam sau avem senzatia ca nu gasim solutii problemelor urgente... Ar trebui sa invatam si noi arta miscarii indiferent de stare, ridicandu-ne mai lesne, reinventandu-ne.. decat sa ne afundam in situatiile grele si sa ne confundam cu ele.

Iti doresc Drum lin, luminat de magie si Iubire...iti doresc putere si mult spor in toate!


Cu mult drag, Anna - careia deja ii e dor de tine ca si cum ai fi plecat...desi tu inca nici nu m-ai gasit inca intru vietuire:).

6 comentarii:

  1. M-ai lasat fara cuvinte! Intuiam in tine talentul, dar nu ii banuiam masura! Iti voi fi "clienta" fidela...

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga anonimo, iti multumesc pentru popasul printre gandurile mele, pentru vorbele frumoase pe care sper sa le cinstesc si pentru promisiunea revenirii. Te astept ori de cate ori vei dori sa mi/ni te alaturi.

    Anna - simtind multa bucurie in regasirea sufletelor deosebite...si totusi asemanatoare:).

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara Anna,
    Ai inceput frumos... Si daca va fi tot asa vei avea o prietena in viitoare Valeria..
    Ce te faci insa daca va fi Valeriu? :))
    Am vrut sa scriu si eu scrisori fetelor mele de-abia nascute... N-am facut-o...

    Cat despre prietenie... ai dreptate.
    Sa-i spunem solidaritate. E mai corect!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dan: Buna fie si seara ta!
    Multumesc frumos pentru gandul bun si pentru veselia provocata de intrebarea ta privind sexul pruncului asteptat, insa fii pe pace:)), daca va fi un dumnealui, se va numi Eduard... si e posibil ca intr-un viitor apropiat sa ii scriu si lui cate ceva, insa nu simt ca am cristalizate inca atitudinile corecte fata de pregatirea pentru viata a unui vlastar mascul intr-o societate patriarhala totusi (oricat am dori sa credem in egalitatea sanselor, asumarilor si beneficiilor), insa nu ma las usor:).
    Cat despre prietenia subsumata solidaritatii, cred ca ai dreptate, din pacate sau din fericire...inca nu stiu:), insa ma cred mult in libertate si sper ca intr-o zi oamenii sa isi gaseasca timp pentru reeducarea valorilor.

    Sanatate multa fetitelor tale, destin luminos si fie ca veselia, sporul si cumpatarea sa le insoteasca pasii doar ascendenti pe caile vietii.

    Anna - intrebandu-se ce culoare o fi avand fesul interesului care guverneaza din ce in ce mai multe relatii inter-umane...

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos blogul tau.Iti multumesc din suflet pentru ca m-ai facut sa ma simt excelent.

    RăspundețiȘtergere
  6. @DANIIL: Si eu iti multumesc mult pentru popas, pentru intelegere si pentru cuvintele frumoase.
    Fie ca toate zilele sa iti fie excelente, sa ai parte numai de bucurii si impliniri!

    Anna - putin obosita dupa un concediu care se dorea a fi de "odihna":), insa re-invatand elanul afland ca vorbele-i nu se sting in zidul singuratatii.

    RăspundețiȘtergere