miercuri, 7 aprilie 2010

Inlauntru





"Eu sunt Iona. Si acum, daca stau bine sa ma gandesc, tot eu am avut dreptate. Am pornit-o bine. Dar drumul, el a gresit-o. Trebuia s-o ia in partea cealalta. (Striga) Ionaa, Iooonaaa! E invers. Totul e invers. Dar nu ma las. Plec din nou. De data aceasta, te iau cu mine. Ce conteaza daca ai sau nu noroc? E greu sa fii singur. (Scoate cutitul) Gata, Iona? (Isi spinteca burta) Razbim noi cumva la lumina". (Marin Sorescu - "Iona").

2 comentarii:

  1. Am vazut eticheta tacere, dar m-am gandit sa ma bag in seama.
    Se spune ca o doza de inconstienta este intotdeauna necesara pentru a razbi in viata. Nu stiu cum poti diferentia optimismul de nebunie sau naivitate, dar stiu ca ai nevoie de el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Etichetele sunt mai mult pentru mine...sa imi amintesc sa ascult, sa celebrez, sa tac, sa aberez, sa visez, sa privesc, sa inteleg...
    Inconstienta, optimism, nebunie, naivitate... Cred ca tocmai ti-ai raspuns...pare ca numitorul comun este acel "altfel" care te face sa privesti lumea prin prisme personale, prin unghiuri diferite, interiorizand tot si exteriorizand ce doresti, fara ziduri, fara riduri, fara castele de nisip... Ori poate e vorba de imaginatie sau de ideal, experienta ori credinta, temeri sau pretexte:)).
    Fiecare are un mod, o Cale de a se petrece frumos prin viata si nu cred ca are importanta forma numelui, ci fondul functional:P.

    Anna - experimentand...

    RăspundețiȘtergere