luni, 22 iunie 2009




Si afara ploua, ploua...

Ce poate fi mai sigur, mai trainic si mai implinitor...sa stai dupa perdeaua cinismului privind la ceilalti si emitand opinii cu rezonanta de valoare absoluta, criticand mai mereu... sau sa te avanti in caruselul vietii luptand printre zambete si lacrimi pentru un curs original al vietii fundamentat doar pe proprii experiente, pe depasiri de praguri, izbandind pe carari inca nebatatorite...?
Este aidoma unei piese de teatru...avem autorul, regizorul, actorii si...spectatorii.
Privind in oglinda limpezita de sinceritatea unicului moment...sa recunoastem...pana acum ce rol am avut in propria viata?

Cu sinceritate, Anna - cea care de putine ori a ostenit in loja propriei vieti:)

2 comentarii:

  1. M-am gandit adesea de ce calugarii aleg sa-si petreaca viata lor evlavioasa in solitudine, departe de lumea dezlantuita :) Ar fi fost poate mai frumos ca cei mai apropiati de divinitate sa traiasca printre semenii lor, sa fie o parte din lumea lor, un reper al valorilor umane. Sa traiasca o viata obisnuita printre vecinii de la bloc, crescandu-si copiii, mergand la teatru, cinema....In schimb, ei prefera o existenta cvasi-izolata. Or fi prea diferiti de aceasta lume pentru a se putea integra in ea, sau nu vor sa fie expusi tentatiilor profane, sau poate sunt atat de preocupati de viata de dupa moarte incat nu mai pun mare pret pe cea traita aici printre oameni? Nu stiu...nu inteleg izolarea si castitatea lor, si ca orice lucru care depaseste capacitatea mea de a intelege, ma intriga :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dragos: Bine punctat...iar intrigarea ta imi este oarecum comuna... si eu m-am intrebat adesea...de ce?... Care este calea mai grea...sa traiesti in mijlocul tentatiilor si sa le rezisti ori sa traiesti departe de ele si sa le renegi?
    La fel cum cineva imi dadea un exemplu de om puternic in persoana lui desigur, vizand consumul de tutun... El era puternic pentru ca nu fumase niciodata...sau puternic ar fi fost unul care fumase si a izbandit apoi sa se abtina pe termen nelimitat?
    Inca nu am aflat de ce calugarii se roaga pentru noi departe de noi...si daca departarea e doar spatiala sau nu... Apropos de castitate insa...in cazul in care chiar se mai practica... cine crezi ca ar mai reusi sa se roage cu o femeie in jur?:))

    Anna - profana

    RăspundețiȘtergere